SkyDreamRC. Un produs Blogger.
RSS

QS 8004

Modelul QS 8004 este un elicopter de talie medie, care poate fi utilizat atât în interiorul unei clădiri, cât și în exterior el fiind dotat cu memorie digitală de zbor.

Probabil vă întrebați ce este această memorie digitală de zbor, pai este foarte simplu, dacă în timp ce zbori cu elicopterul să spunem undeva la ,,iarbă verde” și din greșeală opriți rotorul din telecomandă când acesta se află la o altitudine de 30-40 m, el nu se va opri brusc și va cădea ca un meteorit, ci va continua să zboare pentru o scurtă perioadă de timp. Nu pot să garantez că va continua să zboare singur până ajunge la sol, el doar va începe să  reducă viteza  treptat până când se va opri de tot și pur și simplu va cădea ca un pietroi.Această memorie îți acordă șansa să poți să îți readuci elicopterul înapoi pe linia de plutire în timpul zborului.


Până acum am specificat doar că este un elicopter de talie medie, de ce aș începe această postare cu această afirmație, pai este foarte simplu. Când spun elicopter QS 8004 nu mă pot gândi la altceva decât la dimensiunile acestuia de 75*52*29 cm.


 Acest model are 3 canale care îi permite să se deplaseze pe 6 direcții (sus/jos, înainte / înapoi, rotire stânga/dreapta). El este încorporat cu o baterie  Li-Po de 7.5 V, 1500 mAh având o autonomie de 10 (+/- 3) min la turație maximă.


Telecomanda necesită 8 bateri de tip AAA şi conţine şi o comandă care facilitează controlul. În ce fel? Păi are un buton care îl face să se poată controla mai uşor sau mai greu (în funcţie de experienţa fiecăruia). Tehnic schimbă sensibilitatea joystickurilor.



Carcasa sa din metal îi oferă o protecție împotriva loviturilor, de pereți (cum îl lovesc eu mereu) și de prăbușiri, în timp ce rotorul coaxial îi oferă un zbor lin și stabil. Elicopterul mai este prevăzut cu lumini pentru zborul pe întuneric, care pot fi oprite din telecomandă, butoanele pentru oprirea lor sunt situate în conțurile de sus ale telecomenzii, pe timp de zi pot recomanda închiderea lor pentru a economisi bateria elicopterului, și pentru a prelungi durata de zbor a acestuia, mai mult timp de zbor mai multă distracție.
 
 Pachetul standard cuprinde elicopterul, gata de zbor, pale de rezervă , o șurubelniță, un manual de utilizare, acumulator pentru încărcarea elicopterului și un cablu USB.

Pe acest model se poate monta și o cameră tip spion pentru a înregistra zborul efectuat, crezi ca nu ai ce filma ? El poate ajunge și la o distanță de 50m față de utilizatorul acestuia, putând să capteze niște peisaje foarte frumoase, de exemplu un lac pe care ai dori să îl captezi de sus, sa filmezi un cuib de păsări de la același nivel fără să fii nevoit să te urci pe o scară, în copac, sau cine știe pe unde cu o șansă foarte mare de a le speria, cu elicopterul și o camera atașată de el ai putea să faci aceste lucruri cu foarte mare ușurință. Dacă încerci sa filmezi un animal, trebuie sa menții distanța față de ele pentru a nu le speria.
Am găsit pe youtube un videoclip despre felul cum se comportă în timpul zborului.
 Mie îmi pare rău că nu pot să postez un video de al meu deoarece la această dată eu nu mai sunt în posesia acestui elicopter radio comandat foarte plăcut și relaxant.
Până data viitoare va urez un zbor plăcut și multă distracție.
 Daca sunteti interesati lasati un mesaj, sau un mail skydreamrc@yahoo.com
Şi din nou trebuie să menţionez că imaginile din acest post sunt preluate din alte surse.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments0

Zhengrun Z008 (Avatar)

     Elicopterul Avatar Z008 este un model inspirat din filmul Avatar. Apărut la sfârşitul anului 2010 este un exemplu perfect şi interesant de elicopter tip hover-craft. Are un aspect plăcut şi pare uşor de pilotat, dar nu este asa. Deşi are o lungime de o palmă, este dotat cu o comandă în 4 canale, girator intern şi o structură coaxială. Forma carcasei îi permite o manevrabilitate bună şi un echilibru aproape perfect.
     Ca şi specificaţii dimenisunile sunt: 20X13X12 cm, cele 4 canale(sus/jos, înclinare stanga dreapta, faţa/spate, rotire stânga dreapta), încarcarea bateriilor durează aproape 20 de minute, bateria internă la turaţie maximă dureaza aproape 10 min (+-2 ) ea fiind confecţionată din Li-Po la cu tensiunea de 3.7V. Telecomanda elicopterului are opţiunea selectării a 3 benzi de lucru. Se poate încarca din telecomandă, sau prin USB-ul PC (scoală sau acasă). Telecomanda are nevoie de 6 baterii tip AAA (eu folosesc acumulatori reîncarcabili) .Cam atât despre el ca şi specificatii tehnice. Sa vedem ce poate...
  Am încercat un filmuleţ pentru a putea vedea puterea motoarelor.

      Bun. Sa vedem ce are. L-am luat, l-am desfăcut şi l-am studiat puţin. Am vazut 5 motoare în total. 2 pe aripi, 1 pe coada si 2 pentru palele de pe axul principal. Cum functioneaza...Începem prin a controla joysticul de acceleraţie, (care controlează canalul sus jos şi înclinare stanga dreapta). Îl cuplam doar pe pozitia de sus si unul dintre motoarele de pe axul principal se cupleaza, palele creaza un curent de aer iar el se ridica (destul de logic...), pentru a îl înclina stanga dreapta manevrăm joysticul în ce directie vrem să zburăm (cu precizie şi foarte încet, deoarece elicopterul este foarte sensibil, iar ridicare lui trebuie facută treptat, altfel tavanul va fi prea aproape sau lustra) în stanga sau dreapta (pentru a se înclina trebuie să fie cel putin în poziţia de mijloc ca acceleraţie, altfel s-ar putea să il vezi zburând repede înspre primul picior de scaun/masa, sau catel depinde ce preferi), motoarele de pe aripi se cuplează în sensuri diferite (1 orar si celalalt antiorar), iar avionul se inclina.
Totul pare asa frumos. Ca sa il vezi că zboara stabil şi sa nu-l dai cu capul de pereţi iti trebuie ceva îndemanare totuşi.
      Acum (ştiim că avionul trebuie să fie puţin turat ca să se ridice, joysticul din stanga să fie la jumatate) iar joysticul din dreapta îl împingem -încet în sus şi vedem cum elicopterul începe să zboare în faţa. Pentru asta motorul elicei, aflat pe coadă începe să se învartă. Dacă pentru faţa împingem în sus, spatele este în jos. În momentul când dăm cu spatele ar fi bine să nu ne aflăm chiar în spatele elicopterului (macar 2 metrii sa aibe si el aer sa respire). Pentru a îl roti în aer stanga dreapta mişcăm joysticul din dreapta înspre stanga/dreapta. Aici e partea interesanta.Odata cuplată pozitia, cele 2 motorase de pe axul principal încep sa se certe. Are conceput un mecanism interesant. Odata schimbată mişcarea, pentru a nu forţa motorul cu frană pe el şi pentru a nu-l supraîncarca, cel care a mers se opreste brusc, iar cu ajutorul unor rotite dintate cel de-al doilea motor începe sa se învarta, rotind elicele în celălalt sens.
     Când am început să mă joc cu el mi s-a părut foarte greu de manevrat, dar după cateva ore de zbor, mi se pare acceptabil. M-a impresionat precizia şi stabilitatea în aer. Iar după cum am spus l-am demontat şi studiat. În continuare cateva poze...





Mai am de adăugat un lucru, m-am gandit că ar fi bine să-l mentionez. Toate imaginile sunt preluate din Google Images sau situ-ri de internet.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read User's Comments0