SkyDreamRC. Un produs Blogger.
RSS

Cum să îți alegi primul elicopter RC



    Sunt două posibile alegeri care țin de elicoptere. Una dintre ele este variantă ușoară, în care se optează pentru un prim elicopter ușor de controlat, gata asamblat din cutie. Cea de-a două variantă este variant în care se alege un kit de elicopter (greu de controlat și de asamblat pentru un începător).
 Variantă cea mai bună pentru un începător este alegerea unui elicopter ieftin, destul de fiabil, de preferința mic (undeva la 20 de cm) și ușor de controlat (3 canale). Explicația? Acesst hobby este unul destul de costisitor. Dacă ai această manie trebuie să te asiguri că elicopterul pe care îl cumperi este perfect pentru ține. Dacă îți alegi un kit gen T-Rex sau Honey Bee ca și începător o să ai foarte multe probleme (costuri ridicate pe piese de schimb, încărcarea rezervorului etc.).
 Insă este un ÎNSĂ scris foarte mare, se poate începe și pe un elicopter mare, cu multe canale, care dezvoltă un pitch imens (pitch- forță lui de ridicare, mai multe detalii găsiți în secțiunea: Dicționar..). Dar pentru asta trebuie să va aprovizionați cu foarte multă răbdare, să citiți 1-2 manuale ale elicopterului pe net, să folosiți un soft de calculator pentru a va obișnuii cu multitudinea canalelor, iar după ce sunteți gata să faceți o excursie la "iarbă verde”.

 Pentru a va ajută o să enumăr principalele categorii de elicoptere, cu câteva detalii.

  •    Jucării (cu un singur motor coaxial)- primare, ușor de controlat, distractive dar limitate. Controlul lor nu este foarte precis iar majoritatea obstacolelor sunt greu de depășit  
  •   Micro coaxial (hobby- cele mai frecvențe elicoptere găsite în mall-uri)- următorul pas în complexitatea elicopterelor. Mai greu de controlat din punct de vedere tehnic, dar mult mai distractive. O fiabilitate de zbor mai mare. Cu piese interschimbabile care pot fi cumpărate idn magazine și înlocuite. De asemenea pot suferi și upgrade-uri. În  cele mai multe cazuri rotorul lor principal este format din două motoare. 
  •  Qudrocoptere(hobby- și industriale)- stabile, distractive, cu 4 moatoare. Zbor excellent pe vertical și o planare eficientă.  
  •  Micro rotoare cu forță fixă- mult mai greu de controlat, dar stabilie datorită barii de echilibru. Practic sunt verigă de legătură dintre elicopterele de jucărie către cele profesionale.  
  • Cu un singur rotor cu forță colectivă-profesionale, 6 canale, trecem de la energia electrică la rezervoare cu gaz, benzină sau nitro.  


   Pentru începători trebuie evitate elicopterele profesionale din ultima categorie, dar cu motor electric. Sunt foarte greu de manevrat la început. Deoarece comportamentul lor în zbor este foarte violent și forțele de acționare ale motorului sunt mari.

 Sunt foarte multe lucruri de ținut minte. Sunt foarte multe de explicat. Dar un lucru este cert. Acesta este unul dintre cele mai minunate hobby-uri.
V-om reveni cu mai multe detalii.
Pentru orice preferință sau subiect pe care vreți să îl discutăm, contactati-ne!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii: