SkyDreamRC. Un produs Blogger.
RSS

Swashplate

     Swashplate- în engleză este un dispozitiv folosit în ingineria mecanică, care transformă mișcarea de rotație a unui ax în translația unui piston. Toate referirile lui se învârt în jurul mecanismului de bielă-manivelă (sunt convis că dacă m-ar auzi profesorul meu de mecanică din anii de facultate m-ar contrazice, sau m-ar da afară) 
     Am folosit acest termen deoarece este folosit de majoritatea "profesioniștilor" în elicoptere RC. Acest swashplate este o piesă foarte importantă în construcția elicopterelor, dar care poate fi acționat și folosit la maxim la elicopterele de tipul T-Rex, Syma, HoneyBee (profesionale, mari, puternice, cu motor electric sau gaz) 
    Acest mecanism constă într-un disc atașat la un arbore. Practic această piesă permite rotirea și înclinarea palelor la un unghi suficient pentru că elicopterul RC utilizat să execute mișcările dorite. 
     La elicoptere dispozitvul este alcătuit din două inele, unul staționar și unul mobil. Inelul fix este montat pe axul principal al rotorului și este conectat la mișcarea colectivă și ciclica printr-o serie de tije. Astfel este în starea să se încline și să se rotească în toate direcțiile necesare. Cel mobil este conectat de cel fix prin intermediul unui rulment și se rotește cu axul principal. Cu ajutorul unei pene, discul mobil nu se rotește independent față de axul principal. Per ansammblu ele se mișcă că un tot unitar, atunci când vine vorba de rotirea și înclinarea elicopterului. 






  

 În imagine sunt componentele acestui ansamblu. 1-Inelul de exterior (argintiu); 2-Inelul interior (albastru); 3-Cuplaj cu bilă; 4-Tijă pentru înclinarea elicopterului; 5-Tijă pentru rotirea elicopterului; 6-Tijă pentru legătură cu pală rotorului. .



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii: